Живот може имати грозне игре. Треба знати компоновати смислове. Нико од нас није без аса у рукаву. Очај је привилегија доконих. Доксологија живи у нервима. Али ми те ноте често не видимо. Лакше је струне окидати бесмислом хармоније чију антиномичност не запажамо. Одјек Вечности би се поносио нама само када бисмо знали на који начин треба да се улијемо у океан. Дисторзија би казала своје само да има коме.

Небо спушта своје руке. Тако је једноставно. Треба се посветити нијансама. Био би злочин према себи поступити другачије. Овај свет не треба презрети већ прозрети. Ми смо робови. А у нашој сагласности лежи кључ такве отпадије од слободе. Стимуланси нису потребни. Нико не треба да пљачка смисленост другом. Нема потребе за лажним стидом. Они који се највише стиде они нису спремни ни за какав прогрес. Девице су курве. Треба се распршити изван смрти од овога света. И узети најлепше из њега.

Не треба се плашити лудила. Лудило је својствено онима који држе себе за разборите, који су оптерећени уздржањем. Ако се неко загледа у такве профиле видеће да у таквим типологијама леже људи који само за контролисање своје репутације и контролисање других живе. То је све што је остало од човека. Човек није машина.

Нисмо створени само да се пасивно допингујемо светом чула око нас. Таквим сензацијама прибегавају они који не смеју ништа да промене. Рутина их дефинише. Страх од критике. Ту прашину треба обрисати. Јер смо пепео који пепео даје пепелу. Све је пролазно осим воље која тражи заједничку дестинацију за све нараштаје. А решења има. Далеко од тога да будемо медијуми неког слепог случаја. Звер треба пустити из кавеза да се више у наше нутрине не врати. Можда тада само научи да се припотоми. Да се врати искону из којег је као оригинал проистекао да умножи своје дарове. И ако се то деси, у човеку више неће живети ни дволичност ни човечност, не, напротив, почеће да живи као захвалност из којег извире енергија која ће нахранити милијарде.

А онда? Онда ће наступити преумљење свега што дише под овим небом јер ће свако наћи решење – у себи…

.

Advertisements